12-12-2010

Preparations (3 weeks to departure)

Onze wekelijkse update: een bewogen week, dat was het. Er was het positieve nieuws dat het Sportcentrum RU ons sponsort door de mogelijkheid te bieden om intensieve trainingen voort te zetten nu de wegen veelal onberijdbaar zijn. Dank voor deze sympathieke support! En we maakten er goed gebruik van. Op 2 dagen na zijn we elke dag met spinning en videocycling aan de gang gegaan. Meestal 3 uur achtereen.
Het was ook de week waarin we voor de 1e keer (!) samen hebben getraind op onze cyclocrossfiets. Vandaag was de meeste sneeuw van de wegen verdwenen en konden we eindelijk 'ns naar buiten. En het leidde direkt tot weer nieuwe aanpassingen en verstellen van schoenplaatjes, zadelhoogtes en techniekaanpassingen. En tot bevroren vingers, tenen en neerdalen van zwarte sneeuw. Pfoe, elkaar helemaal gek gereden, goeie training.
Verder was het ook de week waarin we een ontmoeting tussen de ouders organiseerden terwijl wij in de keuken aan het fornuis stonden. Én het was de week waarin we twitterden met Lance Armstrong én de week waarin vrienden het aantal van gesponsorde fietsen naar 7 brachten.
Maar dit alles werd donker overschaduwd door een ander voorval. Deze week was bovenal de week waarin we een fietskameraad verloren. Sjoerd van Dreumel is geheel plotseling overleden. De schok was enorm. Bij ons, bij ons hele Kelme-fietsteam, andere vrienden en vooral natuurlijk bij de familie van Sjoerd. De verbondenheid, de onderlinge steun en het delen van de mooie herinneringen, dat was echt hartverwarmend en bijzonder, maar het verlies, het ongeloof en het gevoel van onrechtvaardigheid bij zo'n goeie kerel hartverscheurend. Terugkijkend op deze week dus: bewogen en vooral triest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten