29-01-2011

Aswan - Wadi Halfa

Inmiddels zitten we op die boot als we dit schrijven (en vorige aanvulden). Mooi gekkenhuis. 0900 bij de douane en 1800 pas vertrek. Inladen en 6x zelfde soort formulier invullen. En nog n keer. Op de boot samen met honderden Soedanezen en een meervoud daarvan aan dozen, tassen, pakketten, tv's, gasfornuizen, lakens, stoffen en weten wij veel. Op t bovendek ligt t opgestapeld. Net als onze 70 fietsen. En ergens daartussen heeft iedereen zijn plekje geclaimd. Tussen het op je hoofd stappen, been stappen en oproepen voor gebed en geld-uit-de-zak-klop-nep-medische controles heerlijk geslapen. Volledig ingepakt in kleding en slaapzak onder de koude, maar prachtige sterrenhemel. En nu gaat t geschreeuw, geduw en gegooi met bagage weer beginnen, want we zijn in Sudan! De chaos is echt lachen en we zijn erg blij dat we dit land mogen bezoeken. Na alle visumproblemen, de Arets-truc in DH en de politieke spanningen en burgeroorlogen in dit land. The journey continues. Internet zal er niet veel zijn, misschien wat updates hieronder in de via-de-sms-Twitter-feed.

Wat n mooi land is Sudan ! En wat n vriendelijke mensen hier! Met grote lach staan ze om ons kamp ons te bekijken.

Tweede kamp was ook apart. Onze tent bleek zo'n beetje op t kerkhof te staan. Was bijna niet te herkennen. Helaas zagen we t pas nadat we al enkele stenen hadden gebruikt om de tent mee vast te zetten omdat de haringen pleite waren. En verder moeten we beetje voorzichtig zijn met waar we n toilet graven, want een van ons zag zojuist n cobra bij de Nijl. De race van vandaag was zwaar. De achtervolging was schitterend. Goede organisatie en knoeperhard. We bleven met 4 over, mooi molentje. Helaas misrekening en laatstovergebleven vluchter teveel ruimte gegeven: 2e plek en Arets verdomme in finale wéér lekke band. Mooie etappe en prachtige woestijn met mooie rotspartijen. Morgen gaan we weer voor de winst. Trösten!

Vandaag een keiharde rit van 150km, waarbij ze één voor één gelost werden en de sterkste 5 overbleven. En... een nieuwe etappewinst! Daarna heerlijk gezwommen in De Nijl. Morgen volgen we opnieuw deze prachtige, gigantische rivier en eindigen s avonds in n dorpje, dus hopelijk weer ns water om fietskleding en onszelf te wassen. Nu kamp opgeslagen in woestijn met n groot vuur, gespotte schorpioenen en liederen onder n oh zo mooie sterrenhemel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten