16-04-2011

Safari en waterfietsen - Jambo jambo!

Cashewnoten en nóg vriendelijkere mensen. Groen, groen, groen, wat n natuur, wat een land.
Als ik dit schrijf, lig ik in mijn tent. Met de regen kletterend op het zeil. En een biertje! Het eerste sinds Nairobi, Kenia. We hebben het kamp opgeslagen vlakbij een paar huisjes waar ze het verkopen. Heerlijk! Een terugblik op de afgelopen 10 dagen. Om met het hoogtepunt te beginnen: de Serengeti en de Ngorogoro krater. Wat een prachtige creaties van de natuur, met schitterende namen. We gingen op safari met een kleine groep. Drie dagen kamperen in natuurparken, temidden van de mooiste diersoorten. We, dat zijn: de 2 nieuwe sectierijders uit Warschau, Sandra - de Berlijnse verrassing die plots ook in onze landrover zat en Phil - volgens ons: "we've got the best driver" en beste spoorzoeker. Naast erg veel lol (waarbij we de andere jeepgezelschappen uitlachten), zang, grappen en heerlijk uitwaaien op het dak, zagen we de meest indrukwekkende medebewoners van onze planeet: wildebeest, hartebeest, gazelles, giraffen, leeuwen, nijlpaarden, olifanten, zebra's, bizons, knijnen (in de jeeps), jachtluipaarden, hyena's, krokodillen en vogels in alle soorten en maten. Zo overweldigend. Het leverde mooie filmopnames op. Die krater was zooo mooi.. En alles is er voorhanden: eten en drinken in overvloed. Daarom blijven ze er, de dieren. Stel je voor: een prachtig blauw meer, een oogverblindend groene vlakte van gras. Waar 2 luipaarden liggen. En de kratermond op de achtergrond. Waar zich tussen de struiken een strategisch plan ontvouwt. Van bavianen. Die zich over de kam in grote getale verzamelen om de leopards aan te gaan vallen. Wat een mooie dagen waren het.

Tot rust zijn we niet gekomen. De 3 rustdagen (dé uitzondering in de tour) werden door de meeste anderen wel op die wijze benut. Maar we hadden wel nieuwe energie! En nodig zou het zijn. Een nieuwe sectie brak aan. We namen afscheid van nieuwe vrienden en bereidden ons voor op afzien: 8 dagen offroad, in the middle of nowhere, met veel regen. De eerste ochtend was het meteen raak: tent opbreken in de stromende regen en de fiets op. Eerst nog asfalt. Daarbij het mooi was dat we door een lokaal fietsteam werden ingehaald en met ze samen verder reden. Hard. Er bleken 3 van de beste rijders uit Tanzania bij te rijden. We zullen ze volgen op de volgende WK! Leuke gesprekken onderweg en zoals gezegd: hard gereden.
De dagen daarna samengevat: regen, modderstromen, waterfietsen, natte slaapzakken, modder overal, 8 dagen geen was- of douchewater. Ploeteren, afzien, schik zoeken en vinden. Afrika. Naast de fietsen en lichamen draaiende houden, nu en dan bijzonder krachtig en sterk voelen. Heerlijk gevoel. Het natuurpark waar we doorheen gingen: soms mooi, maar soms ook saai en weinig te zien. Het peloton zag uit naar de finish en de rustdag. Het zou een flink feestje worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten